Tråkigt väder!

 
Äkta Halmstadväder i Kaskö för tillfället.. :(
 
Mitt senaste örtprojekt går framåt. Har fått fram två produkter som är ungefär som tänkt såhär långt. En kräm och en spray som är tänkt att fungera mot hovskabb. Hemligt recept då, funkar det så kan det vara lite pengar i denhär produkten. Så håll nu tummarna för att det funkar. Har två testhästar jag ska skicka ut grejer till nästa vecka. Ska ta tag i att skriva ihop ett formulär som dom får fylla i under och efter dom testar grejerna. Och naturligtvis framställa mera, och på nån vänster få det ner till Cecilia i Kalmar..
 
Imorgon ska Fanny börja träna igen. Blir att börja med lite longering, om inte ridbanan är för blöt och hal, vill säga.
Calle har tränat idag igen, så duktig så. Han är sen ett tag tillbaka med i vuxna klubben. Vill säga han går utan check och med säkerhetsremmarna på vagnen. Helst skulle han nog vara med i den klubben som går utan tungband. Men jag har alltid bomull och tungband när jag kör mina hästar. Så enkla och billiga livförsäkringar. Förstår verkligen inte folk som kör utan..
 
 
 
 

Uppåt och neråt

 
 Ska vi ta det positiva först?
 
Körde Calle idag igen. Toppenfin som vanligt. Igår gick han på åkern, och idag tog vi ännu en tur i skogen. Förra gångens "fasor" anföll ju inte då, så idag behövde man inte ens titta på dom. Utökade dessutom med en liten extra sväng. Den är kanske 800m, men går genom en gammal gård. Som har stått tom så länge jag kan minnas, och potentiellt nog längre än jag levt. Så där kan finnas spöken. I alla fall för små hästar. Men inte för Calle inte! Trampade på utan att tveka det minsta. Däremot blev han rädd för en gubbe i skogen. För Calle såg honom inte, förrän jag sa "hej" och gubben sa "hej" tillbaka. Då sa Calle HJÄLP och... stannade. Kan man va smartare? Så fort han konstaterat att det bara var en människa som fortsatte vi utan videre.  
 
Longerade Tubbe på kvällen. Av den andledningen att han inte hade lust att komma in på dagen. Grinig gamma gubbe ibland! Han var lite tittig och stressad först, men kom snart in i rytmen och gick och "mmmhmmm":ade och tuggade. Var ett tag sen jag longerade senast. Det har varit blött och eländigt och vi har focuserat på annan träning. Men verkar som han saknat det och det är onekligen bra för hans fysik, så får nog gå tillbaka till mitt 4 dagars schema:
 
1. skritt
2. ledig
3. snabbjobb
4. longering
 
Då till det negativa:
 
Calle har fått två smällar. Två sår och en svullnad. Eländig syster han har! Nån som har tips på hur man får stora syster att vara snäll med lillebror? För att vara helt ärlig så kunde han vara lite mer aktiv på att hålla sig undan. Oftast säger hon "FLYTTA PÅ DIG" en gång innan det smäller. Men han står bara kvar och ser dum ut. Sen säger det PANG och ibland träffar hon och ibland inte, och då fattar han att masa sig undan.
Blev sår skötsel med först Jodopax, sen väteperoxid och sist torka av med silvervatten. Så rent borde det blivit. Det ena är nog bara ett skrapsår, men hon har troligen satt båda bakhovarna i han bakben. Nästan mitt mellan has och knä. Och det andra, mer på insidan är en lite djupare rispa. Han stod heroiskt ut med sårputs utan att sparka en enda gång. Sen på andra sidan har han en svullnad strax under och bakom höftbensknölen. När han vilar benet syntes den knappt, men när han stod med benet nere och bakåt sträckt såg det groteskt ut. Upptäckte det först efter körning, han måste stått och vilat höger benet när jag borstade för då upptäckte jag inget. Sen när jag selade av såg jag det genast. Smorde på vallörts extrat. Han visade inget vid körning, så han överlever hoppeligen. På fredag är det dags för fröken Fanny att börja motionera igen, sen har hon hoppeligen inte lika mycket energi att bråka med lillebror. Kanske..

Handarbete


God kväll gott folk!
Vad sysslar ni med?
Själv sitter jag såhär:
Syr in Back on Track ryggvärmare i ett täcke. Köpte en begagnad för nästan halva priset.. Så gott som oanvänd!