Går bra nu...

 
Lämnade in min breda Y brösta för lagning i höstas, fick den hämtad förra helgen. Idag när jag skulle byta tillbaka till den på tränings selen; upptäckte att de hade sytt ihop den upp och ner. Hur lyckas man??? Så nu måste jag åka på trav till Seinäjoki och lämna in den på nytt; gör om, för rätt tack!!!
 
Annars då. Ja dagen har bestått av lera och regn. 
Skrittade Fanny med vagn och Chicko med sadel. Efter det var statusen genomblöt. 
En snabb mockning fick avsluta dagens fysiska aktivitet.
Hade tänkt longer Tubbe nu ikväll, det har faktiskt slutat regna, men det även om det är tjäle i marken så är översta lagret ren, smetig lera. Så det är ju bara att glömma.
 
Men nu har dom lovat minus grader så långt prognosen räcker, och snö till på det. Så hoppas hoppas!!

Nu är vi igång igen

 
Hästarna har vilat några dagar efter vaccinationen, men idag fick alla vara ute och skritta en stund. Skönt att man har vettiga pållar så några lediga dagar inte gör nån skillnad i beteendet!
 
Har Calle ute på annons precis överallt nu.
För en liten stund sen författade jag en fantastisk annonstext på finska. Inte riktigt min starka sida. Skulle tro att alla som läser den förstår att finska inte är mitt modersmål! Men helt nöjd om NÅN vill ha honom nu faktiskt.
 
Är inne på en slinga av fysisk otur just nu. Igår körde jag in en jätte sticka under ena nageln. AJ. Inflamerat och sjukt som f-n idag, naturligvis. Och idag så ställde sig Calle med hela sin tyngd på min vänstra fot, en blå tå som definitivt fortfarande gör ont. 
 
Hoppas på mer tur framöver. Likaså kyla och snö!

Nytt i regnet

 
Har varit på jobb torsdag-söndag. Gungade ganska bra från och till! Men pengar in, och alla julklappar riktigt smärtfritt inköpta. Så man får lov att vara nöjd med helgen.
 
Full storm idag, igen. Var hos frissan vid lunch, åkte sen direkt och hämtade Calle, kopplade på transporten som jag hade stående där, gjorde ett mer eller mindre flygande klädbyte och åkte hem med honom lagom till veterinär dök upp. Så nu är dom alla raspade och vaccinerade igen. Bad henne dessutom kolla lite extra på Tubbe som ju haft en tendens att gå in i saker senaste månaderna. Fick som diagnos att han börjar vara lite grå/grumlig i ögonen så han har högst antagligen inte full syn längre. Tragiskt med såna ålders symptom redan vid 12 års ålder! Så nu blir det att tänka på att öppna alla dörrar ordentligt för honom, och stänga igen alla dörrar. lock och annat onödigt som han kan slå sig på vid vändningar och insläpp. Gamla hjärtat!
 
Så har jag även lagt ut annons på Calle på hästnet.
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=862525&inriktning=10&typ=
 
Han är ju nog en super mysig typ, men iochmed att han inte kan gå tillsammans med ston så är det lite lätt bökigt att få ihop det. Speciellt om det skulle vara något riktigt allvarligt med Tubbes syn och det förvärras snabbt. Han ska inte behöva gå snubbla omkring halvblind/blind i flera år bara för att Calle behöver ha nån att gå i hagen med! Dessutom får jag inte bukt på hans idragna handbroms, han behöver dessutom träna i grupp och det har jag inga möjligheter att få till här. Så han ligger ute för 25 000. Billigare kan ordnas vid bra hem och snabb affär! Så vet ni någon som är ute efter en fin, snäll och väluppfostrad valack, tipsa gärna om min Calle! Tror absolut det kan bli en bra travare av honom, han behöver bara tid att förstå vad det handlar om. Tubbe var fyra innan poletten trillade ner helt och hållet. Så det ÄR ju bara att träna på och vänta ut honom...