Vi tränar på


Motivationen är fortfarande lite klen, men hästarna tränar på som vanligt. Ska ringa veterinären för att boka återbesök åt Fanny igen. Travade några steg idag, och vänster fram är fortfarande inte helt bra. Bättre att åtgärda igen innan jag åker till Portugal och hon ändå mestadels kommer att vara ledig.

Annars njuter de nakna i solen på dagarna!Tävlingsplanering 2014

 
Nu har äntligen maj propositionerna kommit ut!
 
Tubbes tävlingsdebut kommer att ske i Vasa den 17 maj.
Start nummer två i Seinäjoki den 31 maj.
Förhoppningsvis kommer jag att köra själv bägge gångerna.
 
Hade tänkt åka till Åland också, men det var eländigt dålig propp åt Tubbe där, så säsongsstarten där skippar vi. Hoppas på bättre propp andra travet! Sen går båtpriserna upp och då åker vi definitivt inte över... Före priserna går ner igen till hösten.
 
 
Nu siktar vi framåt mot en rolig säsong!
Med betoning på rolig. Tubbe har inget var att bevisa i mina ögon, utan vi startar på lite bara för att jag ska få några lopp körda och han ska få visa upp sig. För det gillar han!
 
Sen hoppas jag förstås att Fanny ska kunna kvala i sommar. Hon har en grym grundkondition och har börjat bygga på sig fint med muskler till på det. Så bara knäna är i ordning nu och vi i sakta men säkert kan börja köra snabbjobb borde farten inte vara alltför långt borta. 

Hästprogram

 
Går överlag eländigt trögt att blogga just nu.
Hästarna är igång som vanligt iallafall.
Igår skrittade jag en lång tur på Fanny, längre än hon hade planerat. Hon tänkte gå vår "vanliga" skogsrunda som vi oftast gått de sista 7 veckorna, och jag tyckte vi kunde ta en lång tur i solskenet. Hon skrittade riktigt snällt. Bara mitt ute i snårskogen tyckte hon en gång att vi definitivt att vi skulle trava, ett halvt steg och hon höll på att stå på näsan. Sen accepterade hon snällt att skritta resten!
Idag skrittade vi den "vanliga" rundan. Nöjd tjej då! Vi har en rätt så kuperad sträcka på den vändan. Första gången var det snubbel, snubbel och snubbel. Nu forsar hon fram som ett ånglok utan problem. 
 
 
Uttråkad tjej i sjukhage försöker pilla på traktorn medan traktorna jobbar på att plocka upp en höbal att köra in till grabbarna.
 
Calle skrittades en vända igår och har njutit av en ledig dag i solen idag.
 
Tubbe blev longerad igår och också varit ledig idag.
 
 
De två i kombination gömde sig inne i ladan när jag kom till stallet, såg inte ens en svans genom dörröppningen. Var tvungen att gå kolla om jag hade några hästar i hagen, men det hade jag som tur var!
 
Vi har dessutom inlett våren på riktigt här..
 
 
Sommarbete på gång. Lite blött var det, men största delen av första ängen är bränd och det kikade fram en hel del grönt i botten redan nu! Bara fem ängar kvar... ;)