Fanny snabbjobb

 
Var inne med Fanny till banan idag.
Hon gick fort tillsammans med Ellen. Först 3000m bakvarv i rygg, i 1.40 tempo. En kort galopp, helt okej. Sen skritt i 5 minuter och så körde vi 1600m. Blev galopp direkt, hon skulle gå i ledningen men gick och väntade på Ellen och tappade traven helt när jag manade på henne samtidigt som hon skulle titta efter Ellen (med helstängt...) Sen blev det ännu en galopp i sista sväng när Ellen kom förbi, vet inte riktigt varför faktiskt. 1.40 kom vi i mål på då också. Hon låg riktigt bra i puls hela passet, men tog rätt längre än vanligt innan hon gick ner till 130. Hon låg på vanliga 65 efter 3 minuter efter att vi kom in. Var första gången hon gick 3000 m i och för sig, så hon kan ha blivit muskeltrött. Knappt svettig var hon i alla fall, och helt torr när vi kom in.
 
Skulle ha med mig Calle också, men naturligtvis hade han trampat av sig, inta bara en, utan två skor. Naturligtvis då också en bak- och en framsko! Så han blev istället skodd och longerad. Skulle ta med mig Tubbe när Calle visade sig vara mer eller mindre oskodd. Men Tubbe vägrade komma, han ville nämligen komma in när jag tog Calle. Och när det inte passade mig då, så passade det inte honom när jag ville. Så han blev också longerad idag. Och grabbarna åker in till banan imorgon bitti istället.
 

Söta killar delar vattenbytta
 

Pojkarna fick en boll i mindre storlek, med handtag. Men dom är rädda för den än så länge...
 
 
Puss!?!

Hoppsan!


Mamma satt bredvid Tubbes krubba när han åt kvällsmat, fast jag påpekade att det inte var nån lysande idé. Tubbe är givmild  med sin mat! ;) Tur att hon hade mössa!!!!


Ny variant!

 
Calle gick en ny form av snabbjobb i tisdags. Var inne och körde med Susanne och hennes Leona som inte kan gå så fort ännu, men som var dunder pigg. Vi hade tänkt jogga en mil och köra lite stafetter, men efter att ha skrittat en km så var Leona grymt löpsugen när vi började jogga. Så efter 2 km i lugnare tempo släppte vi på dem i 2 minuters tempo och körde så i 5 km istället, lite stafetter i det tempot istället. Sen skrittade vi ett varv och sen körde vi 5 km i ungefär samma tempo i rätvarv. Unge mannen var ordentligt svettig, men gick ner till 130 på 36 sekunder och låg på 65 redan tre minuter efter vi kom in. Då hade han dessutom torkat helt och fullt. Han var bättre än tidigare, gick okej bakom och bromsade inte heller när han kom först.
Nu letar jag med ljus och lykta efter två stycken flugpannband. Av den fladdrande modellen. Ett i pannan och ett runt nosen borde vänja honom hyfsat med stänk. Billigare sortens nosfladder!
 
Häromdagen när vi var ute och skrittade hade vi en barnvagn efter oss första biten. Och alla vet ju att barnvagnar är mystiska farkoster med okända avsikter.. Sen gillar ju den unga mannen att gå titta bakåt annars också. En km efter att barnvagnen svängt av så skulle han titta bakåt minst var femte meter för att kolla om den var inom synhåll eller eventuellt höll på anfalla. Så vi höll på diskuterade vikten av att titta vart man är på väg, när moder natur ställde sig på min sida och en hjort hoppade ut framför näsan på honom. Och hans min hade verkligen behövt förevigas!!!! "Shit, just den här gången hade hon kanske en poäng..." Sen var det inget snack om att gå titta bakåt längre!