Bästa vänner!

 
Äntligen är flickorna riktiga vänner!
 
 
 
För några dagar sen hade jag och Lori ett litet "girls talk" medan jag mockade hagen, jag kliade henne på manken och hon vände genast på huvudet och kliade mig tillbaka. Jag försökte då förklara att Fanny är rätt duktig på det där med att klia också, men då suckade hon och i princip himlade med ögonen. Men när nöden är tilltäckligt stor så! 
 
Tyvärr har vår underbara Bertil kisse varit borta i 1,5 vecka nu, och vi befarar att han haft ett närgånget möte med nån som står högre i näringskedjan än en famnkisse...
Hans syster börjar också vara i stort behov av lite mys, tur att det finns andra som ställer upp fast brorsan försvunnit.
 
 

Snabbjobb med tjejerna

 
Var inne med flickorna och körde fort idag. 
Fanny inledde dagen på minus, kan gå så när man trampar matte på foten, inte en gång utan två! På samma fot dessutom.. Men hon höjde sina aktier allafall. 3000m i 40 fart, gick ner otroligt bra i puls, sedan 2*800m i raskare tempo. Blev en kurva i 20 tempo när kompisen fick ett litet ryck. Och detta oberörd, utan check och kändes som det gick 35. Den dagen hon riktigt länger stegen undrar jag hur fort det går! Gick ner extremt bra i puls och låg bra när vi kom in också. Har dock inte siffrorna med mig så jag kan dela med mig. Mycket nöjd där!
 
Sen var det fröken Lorei. Laddad till tusen i värmningen och fick hålla sig i rygg, sen blev det 3000m där också i 40 tempo. Riktigt, riktigt fin! Hon fick gå ut och spurta sista 250m och gjorde det otroligt fint. Sen 3*800 m i 25 tempo. Var inte riktigt meningen att köra så fort, men bägge brudarna tog i utav bara tusan. Inte långt till start där!
Hon gick faktiskt ner till 130 efter 3000 m heatet, på 1,20. Senast gick hon inte ner till 130 överhuvudtaget före vi kom in, så det är ju ett framsteg att hon kan börja varva ner! Efter intervallerna turboskrittade hon 1,2 km och kom inte ner i 130 överhuvudtaget. Så lite mer avstressande träning innan hon kan slappna av efter ett tufft pass. Strechingen gick si sådär, pulsen efter 3 minuter inne var på 87 men då höll hon igång med att klia sig och vifta med diverse ben i princip tills jag lastade henne på transporten igen, så svårt att säga pulsmässigt hur formen är.
 
Blodprovssvaren har kommit och bägge hade fina värden!

Vilda åldringar

 
Skulle motionera dom där lite yngre invånarna i hagen igår, men dom var inte så sugna på det. Tur att gala tanten var på hugget och jagade dom med både hugg och sparkar när dom ville stanna och lata sig. Hon höll igång över 5 minuter, bockade och hoppade över bommen som ligger på marken. Jagade inte en gång, var bara att promenera runt lite i lugn och ro. Fick gå därifrån sen så hon inte skulle motionera på sig en hjärtinfrakt!
 
Idag har jag varit synnerligen omotiverad. Red Lorei en vända, städade och hämtade två höbalar. Vår stallplan är dessutom så lerig att det var förenat med enorma bekymmer att få balarna avlastade och bil och släp därifrån. Fick skuffa balarna en bra bit med handkraft i leran. Kände mig sådär lagom slut efter det. Hade tänkt rida Fanny senare på kvällen, men var riktigt lagom att knalla hem och slå sig ner i soffan efter det lilla fyspasset....
 
Dagens roliga nyhet att det sen imorse finns grodrom i våran damm! Det innebär att iallafall några av de grodynglen jag räddade från uttorkning i fjol har överlevt för att återvända för att föröka sig i dammen. Ni som följt min blogg ett tag vet redan att jag är väldigt förtjust i grodor och grodyngel!