Gott Nytt År!

 
Så avslutar vi då äntligen 2017.
Fanny joggades en rejäl tur idag också, inte en enda hostning idag. Kändes toppenfin. För säkerhetsskull fick hon dagen till ära klämma in öronen i Loreis huva. Eller Loreis, den är köpt åt Kentucky Kenwood (född -01, gick ur min ägo -08) så fatta hur gammal den huvan är!?!
 
 
Fanns inte riktigt tilltäckligt med plats för jättelurarna dock.. Och hon var inte alls nöjd med denna nya, förolämpande utrustningsdetalj.
 
 
Nöjdare i boxen med bomullen tryggt i öronen.
 
 
Berta kom och satte sig på vakt vid fodret. Vissa vill ha hummer på nyår, andra vill ha råttstek!

Tränat har vi

Vaknade upp med en uppblossande förkylning idag. Inte så härligt, men har haft på känn att det varit pågång, och då är det ändå bättre att det kör igång ordentligt så att det kan gå över nångång. Ska väl inte vara sämre än hästarna... Till skillnad mot dem kan man ju käka lite piller och hålla igång ändå!
 
Bägge har joggat idag. Hade perfekt fortkörningsväg idag, sved i hjärtat att inte få köra fort.. Blev dock en rejäl joggingtur med Fanny, som sög i bra i backen. En liten hostning direkt vi började jogga, annars kändes hon riktigt perfekt! Stark och framåt, tjurade lite när jag höll igen, hon känner igen ett bra underlag hon också! 
Elsa fick gå samma väg, men bara en vända där Fanny gick två. En del av vägen är det väldigt lite trafik på och där var det en hel del snö kvar på och hon tyckte det var lite jobbigt. Gjorde bedömningen att hon kom lättare undan att gå uppför backen hem, vi har undvikit den såhär långt och Elsa gjorde samma bedömning. Trodde jag att Fanny sög i grejerna där så hamnade nog Elsa i annan kategori! (Visst gick Fanny fortare i tempo, men sett till var dom står i fart/träningsdos var nog Elsa flera strån vassare) och gud nåde vad arg hon blev när jag höll tillbaka henne! Viftades med både huvud och svans!! Ska klicka hem ett par skalpers och ponnygamasher så vi kan börja leka med lite farter utan att riskera onödiga skador och incidenter.. Hon meddelade verkligen på bästa tänkbara sätt att det är dags för det!
 
Däremot var det ju tur att man körde sina hästar innan man kollade igenom sociala medier, för idag har verkligen varit en oturens och sorgens dag i travvärlden!
Först var det Jeppas Pointer som skulle ha jagat sin 12:te raka seger i Lahtis idag, som i en tragisk olycka i skrittmaskinen bröt benet och avlivades imorse. 
Sedan var det den otroligt karismatiske fuxen, Alfas da Vinci som bröt benet mitt på Vincennes upplopp. Ännu mer tragiskt var det att i efterhand se värmingsbilderna på honom och se att han inte travade bra ens där och verkligen inte borde ha startat, enligt mitt tycke.
 
Imorgon är det då värsta dagen på hela året. Jag förstår verkligen inte hur det fortfarande kan vara lagligt med raketer!?! Ska ge mig ut med Fanny en sväng på förmiddagen iallafall, får överväga om Elsa ska gå. Med lite otur börjar det smälla redan runt lunch och då får hon nog hållas i hagen. Har dock lagt ut en liten vädjan om att folk ska hålla igen med smällandet tills kl 18.00 i den lokala Facebookgruppen, det är faktiskt förbjudet med smällande före det. Men det brukar folk bry sig sådär lagom i..
 
 
 

Blankis och vatten

Alltså vi har så härligt, så härligt väder och före just nu! Is, vatten och snömodd.
Fick dock bägge hästarna körda idag. Gick bättre än förväntat, snön är så blöt att hovarna knappt hinner fyllas innan det trillar ur. Skönt det iallafall.
Bägge fick varsin kort motionstur. Jackson hängde med Fanny, som tyckte han var grymt ohyfsad som ville springa jämte eller först. Hon tyckte att vi väldigt bra kunde preja ner honom i diket istället. Sammanfattar lite vilket humör hon var på idag. Nöjdare efter motionen iallafall, innan var hon mest intresserad av att klappra med tänderna och vifta med bakhovarna.
Elsa var som vanligt mer positiv. Faktum var att hon kom farande i full trav när jag tog in Fanny. När det väl var hennes tur så fick jag däremot gå hämta henne i ladan, det passade mindre bra då, nämligen! Lika sockersöt som vanligt var hon dock i körningen, lite tveksam i stilen först, var första gången hon tränade på ren isgata. Hemvägen var hon rappare i stegen och litade på att brodden höll. 
 
Väderleken ser inte alltför lovande ut kommande vecka heller. Hoppas den har fel... Vi skulle verkligen behöva lite minusgrader igen!
 
 
Vi hade en selfie/mysstund mitt i mockningen häromdagen
 
 
Elsa följde upp pussar med att omdelbart efter försöka nypa mig i rumpan. Lite väl manliga takter där, tycker jag!