Dagen efter start

Ja har varit dålig på att uppdatera här nu igen.. Fanny var naturligtvis och trampade av sig en sko i torsdags. Så blev akutskoning och balansbyte innan vi åkte igår. TUR jag har världens bästa hovslagare!! Han är verkligen värd sin vikt i guld. Hon hade även kompleterat med ett skrapsår och medföljande svullnad på vänster bak på fredag förmiddag, så man får verkligen säga att hon gjorde allt för att slippa starta! 
 
Knäppt nog tyckte hon ändå det var superkul att vara iväg på trav. Förstår inte riktigt logiken där inte, men det finns säkert någon! Hon var superladdad från att jag lastade av, tills dess att vi lastade på igen och åkte hem. Hon kämpade hela vägen, blev lite muskeltrött över upploppet och slog i vagnen (den var ny!) Marko var väldigt harmad över att han vred på i tredje på bortre långsidan, men han sa att hon kändes hur bra som helst och bara ville gå knuffa på framförvarande ekipage. Däremot kom hon inte framåt tillräckigt bra eftersom tempot skruvades upp samtidigt som han gick iväg. Blev en kort upploppsgalopp när hon slog i vagnen och det var en trolig 4:de plats och 200€ som flög ut genom fönstret där. Pulsen var 84 strax efter att de kom in och hon drog inte en suck ens. Bara hon får mer tempo i kroppen och bygger upp bakmuskulaturen mer så kommer hon att duga en bra bit upp i klasserna. 
Krafterna var definitivt inte slut, för hon varvade CanCan med Bugg medan jag selade av, pulsade, duschade och gjorde henne i ordning. Supernöjd med sig själv var hon iallafall. Så var det en dam som hade häst bredvid oss som bjöd henne på en morot också, så hon kunde inte varit nöjdare med kvällen.
 
Under dagens ridtur var hon mjuk och smidig, har inte tappat någon vikt heller. Så känns som att vi äntligen är påväg framåt nu, och inte bara står och stampar runt på samma fläck som tidigare!
 
Måste säga att det i stort sett var väldigt skönt att stå vid sidan, iallafall tills defileringen. Sen höll jag på att dö av nervositet tills att de var i mål. Är nöjd med utflykten trots att det inte blev några framgångar. Lättare att vara tränare och se objektivt på saker och ting när man inte blandar in allt adrenalin, förväntningar och besvikelser som det innebär för mig att köra lopp. Hälsosamt att stå vid sidan ett tag nu!
 
Kommer att bli start igen om ca 2 veckor, om allt flyter på som det ska. Finns inget annat sätt att få upp tempo i kroppen på henne än att starta på, och hon duger uppenbarligen i klassen. Och eftersom hon inte hade tillstymmelsen till problem med voltstart längre så finns det plötsligt en hel massa lopp att välja mellan!
Kommer dock testa extrem radiotystnad inför nästa start. Se om det skulle hjälpa skorna hållas på!!!
 
 
Extra plus i kanten för att första gången jag inte körde själv var det mild snöstorm!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: