Effektiv...

Oj vilka effektiva dagar jag haft, har städat bilen både in- och utvändigt. Ni kan faktiskt inte förstå hur nödvändigt det var!!! Har dessutom bokat tid för klippning och slingor nästa vecka. Lika behövligt det.. Så nu är det tydligen vår på riktigt!
 
Antagliga orsaken till mitt utbrott av effektivitet med sånt jag är bra på att förtränga är att bägge flickorna var lediga igår, hade så mycket tid över trots bilstädning och storhandling att jag faktiskt frivilligt satte mig på mammas fläckiga djur och red ut en rätt så lång tur med mamma och Tubbe. Sen fick Elsa gå en promenad med huvulag och sele också. Vi har även bomull och tungband nu och det är inga större konstigheter. Nästa vecka börjar vi tömköra. Räknar med att all is är borta och den mesta leran torkat upp då. Kan vara lite åt det förhoppningsfulla hållet, men det sista som dör är hoppet!
 
Fanny har joggat en sväng idag, hade tänkt köra intervaller med bägge, men det har blåst storm inatt och på morgonen, så vägarna var till stor del frusna fortfarande.. Även om vi hade soligt och fint från förmiddagen så tinade vägarna inte upp där det var skuggigt länge. Tråkigt, men så är det med naturenskrafter.. Men Fanny kändes verkligen jättefin. Lugn och inget hopp-eli-hopp på hela turen fast hon bara fick gå mycket blygsamt tempo. Kanske inte var entömsbettet i lördags, kanske det är dags för en ny fas?
 
Lorei skrittade jag ut tillsammans med hundarna, och hon var tyvärr fortfarande hel nipprig. Höll på föll ihop av fasa när Jackson försvann in i skogen och när isen krasade under Shiras tassar. Hoppas hon landar i sig själv nu när det blir flera lediga dagar.. Var nog tur att det inte blev intervaller för hennes del, vete tusan var vi hade landat isåfall..
 
Trevligare nyheter är dock att min uppfödning Calle startade på Eskilstuna idag, tog sig en kort galopp kort efter start men sen höll sig på benen och spurtade fint mellan hästar och fick sig en liten peng. Så efter sju sorger och åtta bedrövelser verkar han äntligen vara på gång igen!
 
 
En uppställningsbild på Calle som två åring

Gårdagens snabbjobb

Är ganska nerstämd efter gårdagens snabbjobb faktiskt. Lorei reagerade inte alls bra psykiskt..
Det positivaste var att hon rätt så sansat skrittade i värmningen och hon travade rent och väldigt bra, men det tog stop med det positiva efter det! Hon låg rätt tufft i handen hela värmningen, höll dock hyggligt sansat tempo. Voltningen gick inte alls bra, hon kändes som en väldigt svårstyrd, värmesökande misil typ. Sen drog hon iväg i 25 tempo och skulle absolut inte gå långsammare än det, ville inte ligga och tokdra i henne, så ändrade planen från 3000 m i 1.50 tempo till 2000 m i vad damen behagade gå; vilket landade på 1.45 efter att benen blev väldigt stumma sista 400. Sen försökte vi skritta ett varv; vilket betydde hysteriskt taktande med 100% häst i tömmarna, gav upp efter 400m för hon höll på dra armarna ur led på mig och lät henne jogga 1,5 varv istället, men det var inte så mycket lugnare... Körde ytterligare 2000 m och då landade vi på 1.37,5. Satt bara och höll henne så länge hon pullade och lät henne gå det tempo hon ville när hon lugnade sig. När vi var klara så totalvägrade hon fortfarande skritta, så jag körde in och klickade av vagnen och gick (blev släpad) runt stallbacken istället. Efter några varv selade vi av, satte på kylpaddarna och pulsade, hade 137 i puls.. Gick några varv till i grimma och grimskaft. Ska ha repgrimma med oss nästa gång, hade behövt ha den.. Sen duschade jag henne ordentligt, och det var nog först då hon lugnade ner sig påriktigt. Efter duschen var hon nere på 70 i puls iallafall.
Släpet sprang hon in i efteråt iallafall, så hem skulle hon. Och hon stod väldigt snällt när jag täckade, linimentade och lindade.
 
Fanny däremot gick väldigt, väldigt bra. Hade däremot lyckats glömma hennes huvudlag, så hon fick gå med Loreis. Började fundera på hur det kom sig att hon gick så lungt och avslappnat i värmningen, inte alls stark och inte det minsta hopp-eli-hopp som det brukar bli när hon är ivrig och vill gå fort. Kom sen på att hon aldrig gått med entömsbett tidigare, verkade vara en bra grej. Känner mig verkligen proffsig som ramlar över det perfekta bettet åt Fanny och bästa framblansen på Lorei genom att ta det enda som finns tillgängligt.. Den där blinda hönan och det berömda kornet ibland..
Hon gick iallafall 3000m på 1.38, siktade på 1.40 men hon var lite pigg, på ett positivt sätt. Sen skrittade vi lungt och fint med lösa tömmar en km och sen körde vi 2000 m på 1.33, med 1.23 över upploppet. Kändes stark och fin, en aning irriterad på brodden bak kanske.
Hon stoltserade med hela 48 i puls efter att ha både joggat och skrittat av i godan ro. Och det är så jag vill ha mina hästar! Lugna, harmoniska och vältränade!
 
 
Glada öron och en svettig rumpa!
Vi siktar på start i slutet på april eller början på maj.
 
Fanny har tagit en mystur med Felicia idag, dom hade lika trevligt båda två sa dom.
Lorei ångade runt vår vanliga skrittrunda med vevande huvud och turbofart, var svettig både efter sadel, träns och på både hals och bog. Kändes inte så särskilt positiv där heller. Däremot så låg hon och sov i ladan innan idag, så hon verkar kunna koppla av i hagen iallafall. Vi tränar på en månad till och ger det några jobb till på banan innan vi bestämmer oss för om det blir nån videre travkarriär eller vad vi ska göra om det inte blir det. För vill hon inte, så ska hon inte behöva heller.
 
 

Fin dag!

Verkar som att vår månaderna tänker bli lika fina som höst månaderna. (Betyder det att sommaren blir lika eländig som vintern?) Båda flickorna fick jogga en ordentlig tur idag, bägge kändes fina. Sen körde jag en vända med pensionären av bara farten..
 
 
Tur jag snart har Elsa att träna också, när det inte verkar räcka med två!
 
 
Men vi hann minsan med att njuta i solen också!
 
 
Och för all del så kastade vi lite pinnar också.. Jackson satt på pass i höbalen och spanade.