Gårdagens snabbjobb

Är ganska nerstämd efter gårdagens snabbjobb faktiskt. Lorei reagerade inte alls bra psykiskt..
Det positivaste var att hon rätt så sansat skrittade i värmningen och hon travade rent och väldigt bra, men det tog stop med det positiva efter det! Hon låg rätt tufft i handen hela värmningen, höll dock hyggligt sansat tempo. Voltningen gick inte alls bra, hon kändes som en väldigt svårstyrd, värmesökande misil typ. Sen drog hon iväg i 25 tempo och skulle absolut inte gå långsammare än det, ville inte ligga och tokdra i henne, så ändrade planen från 3000 m i 1.50 tempo till 2000 m i vad damen behagade gå; vilket landade på 1.45 efter att benen blev väldigt stumma sista 400. Sen försökte vi skritta ett varv; vilket betydde hysteriskt taktande med 100% häst i tömmarna, gav upp efter 400m för hon höll på dra armarna ur led på mig och lät henne jogga 1,5 varv istället, men det var inte så mycket lugnare... Körde ytterligare 2000 m och då landade vi på 1.37,5. Satt bara och höll henne så länge hon pullade och lät henne gå det tempo hon ville när hon lugnade sig. När vi var klara så totalvägrade hon fortfarande skritta, så jag körde in och klickade av vagnen och gick (blev släpad) runt stallbacken istället. Efter några varv selade vi av, satte på kylpaddarna och pulsade, hade 137 i puls.. Gick några varv till i grimma och grimskaft. Ska ha repgrimma med oss nästa gång, hade behövt ha den.. Sen duschade jag henne ordentligt, och det var nog först då hon lugnade ner sig påriktigt. Efter duschen var hon nere på 70 i puls iallafall.
Släpet sprang hon in i efteråt iallafall, så hem skulle hon. Och hon stod väldigt snällt när jag täckade, linimentade och lindade.
 
Fanny däremot gick väldigt, väldigt bra. Hade däremot lyckats glömma hennes huvudlag, så hon fick gå med Loreis. Började fundera på hur det kom sig att hon gick så lungt och avslappnat i värmningen, inte alls stark och inte det minsta hopp-eli-hopp som det brukar bli när hon är ivrig och vill gå fort. Kom sen på att hon aldrig gått med entömsbett tidigare, verkade vara en bra grej. Känner mig verkligen proffsig som ramlar över det perfekta bettet åt Fanny och bästa framblansen på Lorei genom att ta det enda som finns tillgängligt.. Den där blinda hönan och det berömda kornet ibland..
Hon gick iallafall 3000m på 1.38, siktade på 1.40 men hon var lite pigg, på ett positivt sätt. Sen skrittade vi lungt och fint med lösa tömmar en km och sen körde vi 2000 m på 1.33, med 1.23 över upploppet. Kändes stark och fin, en aning irriterad på brodden bak kanske.
Hon stoltserade med hela 48 i puls efter att ha både joggat och skrittat av i godan ro. Och det är så jag vill ha mina hästar! Lugna, harmoniska och vältränade!
 
 
Glada öron och en svettig rumpa!
Vi siktar på start i slutet på april eller början på maj.
 
Fanny har tagit en mystur med Felicia idag, dom hade lika trevligt båda två sa dom.
Lorei ångade runt vår vanliga skrittrunda med vevande huvud och turbofart, var svettig både efter sadel, träns och på både hals och bog. Kändes inte så särskilt positiv där heller. Däremot så låg hon och sov i ladan innan idag, så hon verkar kunna koppla av i hagen iallafall. Vi tränar på en månad till och ger det några jobb till på banan innan vi bestämmer oss för om det blir nån videre travkarriär eller vad vi ska göra om det inte blir det. För vill hon inte, så ska hon inte behöva heller.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: