Oavsett vad man planerar..

Är lite hjärtligt trött på min kära häst. Oavsett vad man planerar, så tre gånger av fyra så ska hon fixa nånting så att vi får stanna hemma. Grundtanken är ungefär: "oj nu har min matte planerat nåt hon skulle tycka är kul.. Låt mig slå upp i databasen över vilka alla fel en häst kan ha och välja ut nåt kul. Ska vi ta en gammal favorit eller testa nåt nytt?!?" Just den här gången står det och väger lite mellan karledsinflamation och lymfangit. Eventuellt bägge två när hon ändå är igång. Finns en ytte-pytte chans/risk att jag faktiskt fått stop på det i tid. Men tjock och varm i bägge kotorna och karlederna bak. Inte halt och ingen feber, vi har tränat som vanligt och annars känns hon fin. Men planera in nåt, nej det kan man ju lika gärna skippa alltså!
 
Slog på henne guldskor med korta broddar bak idag, hon får klara sig med det ett tag. Håller på smälter undan igen, men känns ändå bättre att ha lite brodd så hon nu hålls på benen iallafall. Är inte jättenöjd med resultatet dock. Hon har så supermjuka hovar av allt vatten och lera så är inte det lättaste att få av och på skor på henne idagsläget. Började även experimentera med sula på henne. Normalt ska man ju slå på sula på det svagare benet. Vilket ju är höger som hon inte använder fullt ut, men ibland är det svagare benet svagare för att det belastas mera. Så vi testade med sula på vänster nu. Ursprunglingen var det vänster som var dåligt, och nu strechar hon höger benet så bra, men har börjat tjafsa med vänster. Så får se om det rättar till sig nu, eller om vi får testa med sula höger nästa gång.. J-vla meckande!
Skulle hon kvickna till i benen innan lördag så lär vi väl trampa av alla fyra skorna i släpet påvägen dit iallafall. Ja, men precis så positiv är jag just nu!!!
 
Elsa tränade som en riktig stjärna idag. Blir det ingen tävling på lördag så får Fanny ställa upp som sällskapsdam istället när Elsa ska testa ny väg. Vem som ska få ratta är dock väldigt obestämt än..
 
Malin Granfors foto.
 
Lunchätande
 
Malin Granfors foto.
 
Eftermiddagshö-ätande


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: