Dagarna flyter på!

 
Fint väder har vi haft idag, det är alltid trevligt. Har varvat hästskötsel med svampplockning i goda vänners sällskap. Fanny har galopperats, idag på slätmark. 8 intervaller. Svettig och flåsig blev hon. Men bådadera hade sedan länge gått över när vi kom hem igen. Gjorde misstaget att koka för varmt te påväg till stallet, så mitt morgonte intogs påväg ut i värmning.
 
 
Kan ju bara säga att det är praktiskt att ha stora fickor på stalljackan. En to-go kopp går ypperligt ner där då!
 
 
Sen blev det några timmars svampplockning med två härliga kollegor som kom och fyllde förråden inför vintern.
 
 
Eftersom det var varmt och fint väder så fick flickorna gå nakna, och då passade dom på vänslas lite. Fanny värmer upp mot sin påtvingade kompis emellanåt! Och lilla Elsa börjar ser riktigt stor ut bredvid sin enorma tant! 
Två motionsturer i rad har hon fått, igår tog vi längsta turen någonsin. Hon blev lite kort i steget på hemvägen, men varken varm eller flåsig. Så idag blev det en kortare tur.
Igår tampades vi med förvirrade vitsvanshjortar samt potentiellt livsfarliga stenar och idag var det en ondsint, tyst och stillastående traktor som iakttogs med största möjliga skeptisism. Tur att vi hade morfar med igår, och mormor idag som moraliskt stöd. Går så bra att stega förbi läskiga saker bara nån annan går först! Hon är verkligen sjukt duktig, min prinsessa. Misstänker starkt att mamma Lorei skulle dragit i stora bromsen samt backen vid traktorn, som hade både en hög elstolpar och en massa kablar uppradat ikring sig. Men Elsa behövde bara ha mormor och cyckeln mellan sig och traktorn så gick det som en dans! Bitvis har hon dessutom ett riktigt härligt sug på bettet och driv i steget. Hoppas och tror att hon är lika travsäker som sin mamma! Idag gick det undan på hemvägen så mormor blev en god bit på efterkälken med cyckeln. Och när hon kom i kapp så ful-fintade Elsa så hon fick hoppa på bromsen så hon inte hamnade i diket. "Ska vara först" var det klara och tydliga beskedet. Mamma tyckte dock att vi kunde behöva öva in en annan taktik innan vi äntrar banan om nåt år. Det kan hon ju ha rätt i! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: