Framsteg igen!

Idag var en stor dag i Elsas liv. Ännu ett stort steg mot att bli travhäst. Nu är nämligen framskorna påslagna. Och som hon tog det, har aldrig sett en ettåring SÅ obrydd över att få skor på! Hon rörde varken en muskel eller ett öra nån gång. Och när skorna var på så knallade hon ut ur stallet som hon aldrig gjort annat än gått med skor. Vi har en väldigt rutinerad hovslagare, och han har haft hand om hennes fötter sen hon var nån vecka gammal. Han skor inte längre unghästar utan lugnande, pga knäprotes, men Elsa var det inte tal om att jag skulle behöva få nåt utskrivet till. "Nej nej, inte din. Henne är det inga problem med" sa han när jag frågade. Men han var riktigt chockad över hur okomplicerat det var. Hon stod som en gammal snabbloppare!
Ja, räcker med text nu. Ni fattar grejen; jag är nöjd och stolt!
 
 
Igår tränade vi på åkern, och det gick superbra. Det enda hon inte ville vara med om var att bli satt i "snöre" när vi skulle gå hem. Helt onödigt, kan själv! Och det kan hon, men om det kommer större fordon vill jag ha nån som är moraliskt stöd åt henne. Feg morsa! Efter träningen fick hon gå in med sin mamma och sin tant igen. Det gick inget videre. Hennes tant ville ha mamma Lorei för sig själv och jagade stackars Elsa utan pardon. Tills matte blev flyförbannad och la sig i, sen hamnade tant in i boxen på timeout.. Mor och dotter hade sen inga större problem utan kunde äta hö ur varsin ände av höhuset tills det var dags för Elsa att gå in.
 
Idag har tant och Elsa gått skillt i egen hage. Då var det inga problem.. Fungerar ju inte heller att ha Tubbe med Fanny och Lorei, Fanny jagar honom också. Så tydligen är hon så svartsjukt överbeskyddande av Lorei att det inte går att ha flera med dem?!? Lite tjurig har hon varit mot Elsa idag, men inget jagande, sparkande eller andra idiotier. Så lutar åt att dom två får gå tillsammans hela vintern nu då. Lorei fick gå in med Tubbe och Chicko idag. Gick utmärkt det. Lite pip och skrik, men tror hon och Chicko kommer att bli väldigt goda vänner än. Tubbe såg lite besvärad ut. Men vilken kille blir inte det när hans två flickvänner börjar umgås och blir polare? Kan ju bara sluta med att killen får stryk..
 Taskigt bara att man så hjärtans gärna vill gå med sin bästa kompis, att man missköter sig så man inte får gå där... Rätt onödigt beteende, kan man tycka! 
 
 
Lite skeptisk var hon nog när det kom in en ny tjej..
 
 
Och lite tveksam när hennes kille gick och pussade på den...
Sen gick det bra. Tog dock rätt länge innan de började umgås. 
 
Förutom att vi saknar höhus i "bara ute på dagen hagen" så funkar den här uppställningen alldeles ypperligt. Att inte ha höhus åt två hästar som behöver ha fritillgång på hö innebär en j-vla massa onödigt spill. Så vi får klura på hur det kan lösas. Nån form av hölåda kanske? Måste dock hålla en nyfiken och undersökande Fannys oömma behandlingar...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: