Rapport!

 
Så nu har vi klarat av debuten! Och vi får nog börja titta på distanssadlar. Eller iallafall stigbyglar..
 
Kul var det iallafall. Strålande sol och klarblå himmel. Kunde inte ha haft bättre väder alltså! Och så nöjd med min kära lilla häst. Som dock har varit mäkta förbryllad precis hela dagen. Ingen vagn, ingen sele, ingen travbana, bli petad på av en veterinär utan att bli trött och en massa vita hästar. SADEL på ryggen, sen bara en jävla lång promenad.. Bli petad på igen av veterinären, tvättad, med SVAMP (lever vi på medeltiden eller?!?) och sen instoppad i transporten när man börjar ifrågasätta om vi överhuvudtaget ska göra nåt idag? Det var en kort sammanfattning av Fannys dag..
 
Tempot skulle då vara mellan 8 och 12 km/h. Vi kom i mål med 11.19 som medelhastighet. Så rätt så bra! Alla fyra som red samma distans höll ihop i en grupp. Inga problem med att varva mellan att ligga först, sist och allt där emellan. Kunde skritta, trava och galoppera på långa tyglar. Vi hade lite svårt med galoppen, de andra galopperade ju i vilka tempon som helst, men Fanny orkar inte bära sig i galoppen när det går för samlat, fullt förståeligt. Men vi fick oss en lång och härlig galopp mot slutet. Hon blev temporärt lite slak av det faktiskt, och vi la oss sist och vilade oss i form efteråt. Hon var lätt den som var mest avslappnad, men strax innan vår långa galopp red vi igenom ett lägerområde. Där fanns hästar en bit ifrån, en skällande hund, stora stenar (vilket då naturligtvis blev till skällande stenar) och så hade de andra sina följebilar som servade vatten. Så då blev hon nervös och drog i sig en del luft, vilket jag faktiskt märkte av att det besvärade henne, men hon lyckades inte slappna av och fisa ut den förrän på hemvägen. Så vi fick en anmärkning på hur magen lät, men ändå godkänd ritt. Hoppas ju hon ska vara än coolare nästa gång! Super nöjd med hennes uppträdande, hon skaffade sig en ny pojkvän också. Fick dricka vatten ur hans hink när han hade pitstop. Det gillade hon skarpt, egen hink när vi avslutade ritten var hon föga imponerad av. Även om det också var en precis likadan blå hink med melassvatten..
 
 
 
Skeptisk tjej!
 
 
Vår grupp!
 
 
Vi fick dessutom beröm av domaren för utmärkt resultat! 
Vi gick till vetcheck direkt vi hade sadlat och tränsat av. Var tydligen inte så många debutanter som ligger på 44 i puls efter uträttat verk! 
 
Blir en start ännu i klass 1, innan vi nästa år betalar alla licenser så vi får börja tävla på riktigt. Distansmässigt tror jag ju lätt att hon skulle klara 50km redan nu utan problem. Men vi börjar klättra i klasserna nästa år. 4.11 ska vi neråt landet och delta i en Halloween-ritt. Förslag på kostymer mottages tacksamt!
 
 
Världens sämsta bild, men såhär intresserad var hon av att possera i sin rosett!


Kommentarer
Postat av: Fiioli

Såå nice! Sku varit roligt att vara med och se er debut! 😍

2017-09-25 @ 00:32:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: