Uppsving här

Har haft ett trevligt uppsving i antal läsare här inne de sista dagarna. Alltid trevligt! Ju sämre det går med hästarna ju mer läsare har man. Lite som med bilolyckor, ju mer blod desto mer åskådare typ..
 
Men just idag var det ingen värre olycka. Fanny fick ett lätt pass i kylan. -18 och blåser 10 m/s så real feel är -25. Fick väldigt oväntat bägge hundarna med oss på tur dessutom.. Sakta framsteg med Fanny, men hon känns inte så pigg och framåt som hon borde. Iofs så är hon fortfarande på minimi dos av havre också, tänkte att hon får förbli det tills hon får börja gå högre tempon. Lite knölig är hon första stegen i trav men när hon kommer igång går det bra. Tror hon tycker jag är jävlig som envisas med att ha bootset på henne så hon inte får fuska som hon vill..
 
Elsas boots fungerar inte lika bra än dock. Hade behövt sätta en murphy på henne, men på våra vägar har jag lite fobi för att begränsa synfältet.. Funderade på att klicka hem en sidorem att sätta på vagnen, men tog mig typ 2 minuter att klura ut att jag kan göra en själv... Behöver ju ha ca 2,5 m tunt rep, 1,5 m gummislang, en karbinhake, en metallring och en nosrem. Behöver dock ha min fars assistans att få fram ett passande rep. Var köper man såna den här tiden på året? Nå det är nästa veckas projekt iallafall!
 
Blev en vända till den lokala foderbutiken idag. Hade äran att visa runt en nyanställd på foderavdelningen. Var ju ett under att nån kom ut för att bära ut foder åt mig, tragiskt nog hann jag bära ut mina tre säckar innan han hittade en enda jag skulle ha. Men han var ju trevlig iallafall. "Det är trevligt med kvinnor som vet vad dom ska ha" tyckte han. Ja bara man har utvilade nerver och inte behöver nån hjälp så är det underhållande att besöka den butiken.
 
Blev även ett nytt batteri i bilen. Det gamla meddelade att det inte tolererade köld utan motorvärmare. Men kan ni tänka er att på verkstan är dom inte vana vid att man vill ha med sig det gamla hem??? Nå killen i kassan vet att vi har häst, så han förstod ju direkt att skulle tjänstgöra vid beteshagar till sommaren, men hörde att han fick förklara saken för han som bytte. Oavsett vad man gör så är man lite udda alltså!
 
Inga nya bilder idag heller. Är alldeles för kallt för att inte ha handskar på sig ute..
 
 
Bjuder på en "klassiker"

Ett litet fall framåt (?)

Körde min motivationsdödande häst idag. Tror hon känner på sig att både hon och hela mattes sportintresse hänger på en mycket skör tråd. För idag var det inte så mycket att anmärka på... Klurar som bäst på om det kan vara för att jag tog bort hennes sula vänster bak igår, tryck mot strålen kanske? Eller om det hade effekt att jag gnuggade henne ordentligt med starkare grejer i förrgår? Eller om hon bara behövde några dagar att reda ut sin kropp? Inte fan lätt att veta, men imorgon kan hon ju vara katastrof igen, så gäller att vara lite nöjd när man kan... 
Nån som var riktigt nöjd var min lilla Jackson som fick hänga med på 7,5 km motionstur. Mumma för en liten hund det. Han hölls på vägen idag, för jobbigt med snön i skogen när det går undan..
 
La ner lite mer tid på Elsa på eftermiddagen. Har ju mest oroat mig och slitit mitt hår angående hopplösa långörat sista tiden och mest bara rutinkört henne. Gigantiskt fail på den. Hon har musklat sig rejält mycket mer vänster bak och är lite muskelfattig på höger sida. Aldrig fan kan man göra nåt rätt alltså!?! Våran osteopat/akupunktör påpekade det förra veckan och rättade till henne, tiittade på det då men fick väl i all oro över den andra inte riktigt in hela intrycket i skallen.. Har kört med boots högerbak sen dess men lämnade bort det idag. Vill inte överanstränga mitt i allt heller.. Ett under att man tidigare kunde koncentrera sig på 8-11 hästar samtidigt tidigare och nu verkar 2 vara för mycket.. Kan ha att göra med att jag inte behövde betala för att lösa alla problemen på dom där 11 iochförsig. Hästar=dyra problem. Hoppas nu att jag kan reda upp fröken Elsa utan veterinära insatser...
 
 
Känner ett behov av en sånhär...
Tur att jag inte har nån hemma!

Så sinnessjukt trött på elände

Ni vet den där känslan när man bara är sjukt trött på allt? Ni kan multiplicera den med tio så har ni min känsla runt hästarna just nu...
 
Fanny red jag idag, är inte nöjd. Har meckat lite med balansen och blir att träna med ett boots närmaste tiden. Hoppas på att hon reder upp sig. Elsa travar bra, men känns väldigt trött i kroppen sista kilometern, oavsett hur korta/långa turer vi kör. Hon har börjat fälla lite päls så det påverkar högst antagligen rätt mycket, hon har ju en päls som heter duga. Men det gör ju inte min motivationskurva högre direkt...
 
Funderar allvarligt på att sluta med travet helt. Trodde jag liksom aldrig nånsin att jag skulle fundera på!!! Men det känns så vettlöst tröstlöst. La precis ut Lorei på annons. Funderar starkt på att lägga ut Elsa också faktiskt. Det där långörat är det ingen som köper idagsläget, inte ens dom som köper upp hästar för slakt för hon har livstids slaktkarens..
 
Får jag Lorei såld dräktig så har jag sparat en hel massa pengar som jag kommer lägga på en distanshäst åt mig själv! Säljer jag dem alla tre så blir det troligen en äldre arab som distanshäst och en unghäst att träna upp till detsamma. Distans kostar en hel del pengar att hålla på med, men har ju varken haft roligt, tjänat pengar eller haft framgångar med travet de senaste åren heller. Då kan man lika gärna syssla med något som iallafall är roligt och inte bara ger en gråa hår.