Hur många hästar behöver man?

Alltså att vara biten av "avelsloppan" är då ta mig tusan inte lätt. Och att numera vara intresserad av två grenar är än mindre enkelt, det kan jag minsann berätta för er! På hästfronten ser det ju nu just ut såhär:
 
1) Fanny: 7 år. Problembarn, fungerar inte direkt till nånting och är mest bara skadad och/eller sjuk varvat med att sliter av sig skorna jämt. Dock med det mest stabila psyke som gjorts.
 
2) Elsa: 2 år. Extremt talangfull, envis som synden och har ett humör som kan göra vem som helst mörkrädd.
 
3) Lorei: 10 år. Trippla senskador i bagaget. En hel del nerv och bestämda åsikter. Har dock en hel del mindre bra erfarenheter i bagaget och har varit vandringspokal från tidig ålder.
 
4) Ofödd. 0 år.
 
Nu skulle ju då absolut någon behöva säljas. För jag har ju fått för mig att göra föl nr 6 i ordningen. Betäcka med en arabhingst och tillverka en blivande distansstjärna. Hur gammal jag är när den är i tävlingsför ålder ska vi dock inte alls räkna på, får ju andnöd med mindre. Men som min mamma poängterade: kör jag in den så är den ju vältränad redan när den får börja tävla. Och dessutom kommer den förmodligen att gå att sälja. Tyckte ju att hon skulle vråla "NEEEEJ inga fler" men inte ens den bromsen fanns det. Misstänker att den där avelsloppan bitit henne också..
 
Det enda logiska skulle ju vara att göra sig av med nr 1. Den pengaslukande sko-avslitaren. Men vem ska jag tävla med sen då? Med god tur är ju Elsa igång som tidig tre åring. Men distans får hon inte gå förrän hon fyllt fyra och tävla på riktigt när hon är fem först! Lorei är definitivt ingen distanshäst, och henne gör jag ju föl med, så det är definitivt inget allternativ det heller. Inte kan jag sälja henne heller; jag gör ju föl med henne! Elsa kan jag ju inte sälja, när jag äntligen har en häst som kanske kommer duga på travbanan! Så skulle ju behöva sälja den som inte är född än. Men hens syskon från pappas sida går som skållade troll just nu, så det känns ju lagom kul det heller. 
 
Och mammas två är inga allternativ att tävla distans med heller. Tubbe börjar ha lite för mycket krämpor, och för att inte tala om att han inte har nån kondition. Än mindre vaccinationer och pappren i skick. Samma med Chicko. För att inte tala om att hon skulle få dåndimpen och dö av upprördhet över att inte få skena på i ledningen hela vägen. Komma ner i puls? Jamen javisst, sisådär nästa år
 
Så är det nån som har en häst att låna ut till distanstävlingar från och med hösten om jag säljer Fanny???
 
 

Äntligen lite kyla igen

Ja nu börjar kvicksilvret äntligen visa lite minusgrader igen. Det är helt vettlöst halt på hela ön just nu. Pappa fick ta traktorn och dra upp ett par "nästan grannar" ur diket ikväll. Ironiskt nog var dom påväg med en sandsäck för att sanda sin infart... Skulle man tro på nån högre makt så skulle det ingå en bedjan om att slippa tappskor i aftonbönen!
 
Fanny fick jogga 14 km idag. Första 6 km:rarna kändes hon jätte, jättefin. Satt och joggade med slaka tömmar och hon var 100% avslappnad och rytmisk. Pratade i telenfon samtidigt och gjorde misstaget att just innan vi la på säga: "Och äntligen känns hon riktigt fin igen" ungefär 2 minuter senare började hon slarva i traven, öka tempot och lägga in galoppsteg. Kändes verkligen som hon hade funderat en stund och kommit på att 'nej såhär kan vi ju inte ha det, morsan kan ju inte tro att jag är frisk och fräsch! Tänk vad ledsen hon blir om hon inte har nåt att slita håret av sig för'. Pappa frågade milt om jag funderat över ifall hon är hypokondriker. Och ja, tanken har slagit mig!!
 
Tens:ade henne över korset och gluteus muskeln efteråt. Fick en del reaktioner när vi höll på, och när jag släppte ut henne i hagen så hade hon en hel gäspnings-session. Vi har dock en djupvågsbehandling preliminärbokat för 10 februari, Ser storligen framemot den, både för hennes och min egen del.
Passade på böjde ihop henne fram efter jag strechat. Fick oroväckande reaktion vänster fram. Vilket ganska är exakt det enda ben jag inte oroat mig för att det ska vara nån hälta på... Förhoppningsvis fick hon bara nervsläpp på mig och tyckte jag kunde lägga av. Det lär visa sig!
 
Elsa är igång och småhostar lite igen, så hon fick stå över träning. Blir ledig vecka för henne nu, för att vara på den säkra sidan.. Kan garantera att det snart är godnatt för hennes mjölktänder. Hon ska med våld ha nånting i munnen jämt och ständigt just nu. Grep, skottkärra, pinne, mattes arsle, en jackärm, Fannys öra... Gissa hur populärt vissa av dom där tuggobjekten är?! Och sur som en hel låda citroner blir hon när hon inte får vässa tänderna med utvald kroppsdel heller. Höjden av oschysthet liksom. Söta är dom när dom är små, men ack så trevligt när vissa delar av utvecklingen har kommit och gått!
 
Åker iväg på jobb några dagar igen nu, har dock lagt in tidsinställda så gott som var dag här. Speciellt imorgon kommer det ett inlägg som jag skulle behöva massor med feedback och inputs på! 
 
 
 
Ser framemot att nästa lilla gryn kommer till världen dock!
Även om den också kommer ha mjölktänder som ska ut...

Dagen som var

Kan inte direkt skryta om dagen som var...
Har dock hjälpt en vän söka ponny att köpa. Är inte direkt insatt i ponnysar, men det hindrar ju inte att man har massor med förslag och lösningar på saker och ting..
 
Elsa blev körd en liten sväng. Dock hostade hon flertalet gånger på hemvägen, så dags för ännu en förkylningssväng?
 
Fanny skrittade en tur i skogen under sadel, med Jackson som övervakare. Tur man alltid har nån som vill komma med på en tur! Sen lämnade vi av Jackson hemma, han tyckte det var lite konstig ordning men misstänkte att han hellre åt middag och chillade i soffan än satt och såg på när Fanny blev Tens:ad och behandlad med Photizon. Fick diverse reaktioner när vi behandlade bogen, så hoppas hon är än bättre imorgon. Det var rätt kallt att stå hålla på, så bakdelen fick bara en omgång med photizon. Får ta och tens:a den änden imorgon istället.
 
Har hör och häpna bokat in en pratstund och fika imorgon.. Kan inte riktigt komma på när jag var så social utanför jobbet senast. Är tragiskt att vara folkskygg alltså!
 
 
Bjuder på en gammal sommarbild!