Ready for a closeup?

 
 
Loreis barn verkar bägge vara lika förtjusta i att ha näsan med precis mitt i... Var inte alls svårt att få bildbevis på att Ariels fölpäls börjar krypa undan vid ögonen. Och hon tänker inte bli svartbrun. I´m so happy! Fast lagom tills nästa år lär väl folk tro att det är Ariel och Simone som är syskon istället då..
 
Simone har gått och blivit fullfjädrat förkyld. Med min härliga tur.... Hon får slemlösande medicin morgon och kväll, och jag kan lätt säga att jag aldrig sett en häst snora som hon snorar på mornarna alltså. Det bokstavligen rinner ur henne efter att hon ätit frukost och börjar röra på sig. Arma häst, lite feber har hon fått idag också. Hoppas den ska bränna bort skiten hon har i kroppen. Men är hon inte bättre och feberfri på måndag blir det att ringa veterinären och be om antibiotika. Hoppas verkligen vi slipper, hade inte velat sabba hennes imunförsvar helt...
 
 
Häromdagen var vi på en skrittur i skogen. Vet inte om hon var mindre imponerad av bettlöst eller att posera för foton.. Hon gjorde verkligen sitt bästa för att hitta nåt att sätta i munnen när jag drog på huvudlaget, gapade jättestort!
 
 
Nöjd och glad är hon när hon får mat iallafall! Kom på att det knappast skadar med lite extra värme runt lungorna, så BoT bogskyddet fick åka på till natten. Lite för varmt för helt täcke, men borde hjälpa till med lite extra värme iallafall!
 
Elsa hade trampat av sig en sko idag. Och trampat sönder hovet rejält. Ljuva lycka...

Nybehandlade damer

Så var då bägge töserna både longerade och behandlade idag. 
 
Hade inte tänkt behandla Elsa denna gången, men eftersom jag inte alls var nöjd med henne igår så fick hon ta Tubbes bokade behandlingsplats. Hon har troligen halkat och hade en dunderspänning fram i bogen. Och den uppskattade hon inte alls att Terhi jobbade med utan höll mer på äta upp henne än uppskatta att få hjälp. Amper liten kaka, min Elsa. Men när det väl släppte så uppskattade hon iallafall resten och kastade bara nån mörk blick emellanåt när det kändes lite nånstans.
 
Stackars Simone kommer att få trauma mot finsktalande damer. Igår var det en som ryckte hår ur svansen på henne och idag var det en som kom och stack nålar i henne... Fy jädra vilken tur för dig att jag är en snäll häst, sa hon och hoppade bara jämfota några gånger och visade ögonvitorna lite. Förutom fasan över nålarna så tog hon emot behandlingen jättebra och jag fick några saker att jobba videre på själv. Inga stora grejer med henne, men lite härligt småfix som jag gillar pyssla med! 
 
 
Under hagstädningen var dom riktigt enerverande närgångna bägge två, det skulle minsann klias och pajas och inte städas nåt bajs alls. Dock härligt att Simone börjar komma fram och kräva närhet hon också, var första gången idag! Elsa ska ju dock vara allra, allra närmast och beter sig emellanåt som nån blandning av blinning och häftplåster...
 
Har även hunnit med att vara in till försäkringsbolaget med alla Fannys veterinärintyg och gjort en, man kan väl inte säga skadeanmälan när hon är död? Men dödsanmälan och har förhoppningsfullt lämnat in pappren för att få ut livförsäkringen. Håll tummarna för mig där, är ni snälla. Passade på att teckan liv och ansvarsförsäkringar på Ariel och Simone också. Vi har dissat veterinärförsäkringar på alla våra hästar, de kostar bara en massa pengar och dom betalar i princip inte ut för nånting längre, vilket dom tillochmed erkänner själva! Får jag inte ut hennes livförsäkring kommer jag sänka alls livvärde till 50€, man får nämligen inte bara teckna ansvarsförsäkring, dumt nog!

Första träningspasset

 
Idag blev då Simone identifierad, så vi är på god väg med att göra en finne av henne. Sen fick hon dessutom följa med in till banan för första gången. Hon verkade synnerligen lättad över att få sele och vagn på sig, äntligen någon ordning, tycktes hon säga. Och oj vad hon var trevlig att köra! Kunde inte vara mer nöjd med henne såhär långt.
Blev naturligtvis inget tufft jobb för hennes del, hon fick mest jogga på för att bli av med eventuell kvarvarande stelhet efter resan. 3000m fick hon sen  tuffa på i 1.45 tempo ungefär, vilket hon gjorde på ett mycket bra sätt. Hon frustade en hel del när vi började jogga och höll på i ungefär 500m så det lossade säkert en del slem i halsen på henne. Hon har snorat en del vitt sedan hon kom, men lätt hänt att man blir lite snorig när man stått på lastbil så länge. Pigg är hon, hostar inte och äter och dricker jättebra så är nog bara rören som behövde rensas lite. 
 
Imorgon blir det en lätt longering innan det är dags för akupunktur och kraniosakral-terapi. Sen kommer hon att vara ledig några dagar när jag sticker iväg och jobbar. Sen börjar vi träna ordentligt när jag kommer hem igen!
 
Jag är inget videre bra på att vara fattig, så idag har jag beställt nya tävlingspannband. Råkar stå "Leap of Faith" och "Twobell" på de jag har nu... Och det är ju så lagom aktuellt. Blev dock "Stall Granfors" på de nya så de kommer att hållas aktuella längre. Och bad om räkning efter nästa lön. Trevligt med små egenföretagare. Snygga måste vi ju iallafall vara när vi startar. Har spikat debuten redan nu, blir samma lilla sommarbana som Fanny debuterade på. Gick ju bra då, enda gången det nånsin gick så bra så vi får hoppas att det är min turbana! Så håll nu tummarna för oss att vi är friska, krya och i god form den femtonde juli!
 
 

Har dock varit lat med att ta bilder idag, ni får ursäkta! 
Blir favorit i repris på första bilden efter att hon steg av lastbilen..