Inte bara nöjen

Ängnar ju mig annars inte så mycket åt sightseeing och shopping, så annars har jag ju mest tränat häst..
 
 
Elsa har vant sig med svansgaffeln, och tränar på fint. Hon har börjat gå regelrätta intervaller nu, själva intervallerna går ypperligt bra. Hon lyssnar bra och blir inte för het. Däremot börjar hon vara i ganska så bra form så läskiga saker när man utför annan, tråkigare motion, i långsammare tempon har nu bi-effekten att stora bromsen samt även backen slås på väldigt effektivt. Inga problem att backa 50m när morsan inte fattar att man inte KAN GÅ FÖRBI DET DÄR, oavsett vad det där är. Vet inte hur många gånger jag fått stiga ur och leda henne förbi extrema fasor senaste veckorna. Senast idag hade vårt bilsläp flyttat sig på vår skogsväg, vilket gjorde att vi i jämt, raskt tempo förflyttade oss baklänges tillbaka till stallplan. Härligt med märrar som har egna åsikter....
 
 
Tur att hon är både vacker och talangfull..
 
Simone tränar också otroligt bra. Karleden har läkt ihop igen, men tråkigt nog har hon fixat sig ett tråkigt tramp på andra frambenet istället. Läker eländigt dåligt, men hon är inte halt eller påverkad av det så vi tränar ändå. Vill absolut inte hamna ge henne antibiotika, hon har klent imunförsvar ändå. Så vi avvaktar med att anmäla utan tränar på. Känns inte särskilt bittert ändå, vi har perfekta träningsförhållanden nu. Kommer att öka på intervall mängden för henne på måndag. Har äntligen fått henne att sluta ligga på under motionsjobben. Vete tusan vad som varit problemet, vi hade två ordentliga diskussionspass och sen har hon betett sig. (Inget roligt när morsan bara sitter och beordrar övergångar mellan skritt och trav hela tiden) Även fantastiskt fin att köra intervaller med nu. Kände idagens intervallere att nästa lopp så kör jag nog själv. Skönt att inte ha problem med handled och muskler längre!
 
 
Simone själv längtar efter våren. Kyla är inte riktigt hennes melodi. Har aldrig träffat en häst som fryser så! Sela och träna på dagarna går nog bra, men sen när det ska skötas om och bytas pyjamas på kvällen darrar hon som ett asplöv. Jobbigt läge.. Hon tycker iallafall om att få ljummen gröt på kvällen, och Gurkmeja är det bästa jag kommit på att lägga i hennes mat. Hon är extremt dålig på att äta tidvis, men senaste veckorna har hon ätit både gröt och frukost varje dag. Vet inte riktigt vad som hänt, innan har hon åtminstone lämnat mestadelen av allt kraftfoder minst ett dygn efter hon har gått jobb. Det har dock släppt sen karleden började läka ihop för andra gången, och sen gurkmejakuren påbörjades så slickar hon krubban ren dessutom. Hoppas det är ett teckan på att hon trivs och börjar vara kry på alla sätt nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: