Förklaringen

Lördag morgon hade Simone ätit upp allt hö och druckit ordentligt, kissat och hade ingen feber. Så godkänt där även om hon dissat det mesta av sin kvällsgröt samt morgongivan. När jag tog in henne efter lunch för den obligatoriska "röra på kroppen efter tuff ansträngning" passet så hade däremot karleden vänster fram spruckit upp och savade rejält. Inte alls populärt att sköta om den och hon var rejält halt på vänster fram det lilla hon fick jogga på bort-vägen. Efter ett längre skrittpass testade vi jogga några hundra meter innan hemkomsten och då gick hon genast renare.
 
Idag har hon klart och tydligt visat att hon är fortsatt störd av karleden och kommer att få vila sig frisk. I mellandagarna kommer vi nog att gå nån rejäl skogspromenad i snöre, men vad hon än har för skit i kroppen ska hon få vila ifrån sig nu. Så blir det blodprov i början på januari så ser vi hur vi går videre sedan. 
 
Alltid tråkigt när det visar sig att dom är sjuka i lopp, men ändå skönt att få en förklaring på bottennappet. Jag har inte haft några större förhoppningar på henne i nåt av loppen eftersom hon inte alls har tränat optimalt, men hade gjort bedömningen att hon var klar för en 18 tid första loppet och trodde ju att hon skulle vara redo för en 17 tid senast. Har inte klockat henne efter galoppen i första loppet, men skulle ju säga att hon nog gick en 18 tid när hon väl studsat klart..
 
Nya tag bara, när man håller på med hästsport är man ju mer van med magplask än framgångar ändå!
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: