Mörker och långkalsonger

Jaha gott folk, då var vintern här då. Lika fruktansvärt varje år när klockan ska flyttas fram. Hästarna har varit mycket missnöjda med tidpunkten på alla mål mat som serverats sedan vintertiden anlände.
Blev dessutom premiär för långkalsonger för min del idag. Temperaturen har faktiskt varit på plus hela dagen, men det blåste så det kändes mer som -5 faktiskt! 
 
Fanny var söt som socker när hon blev inhämtad, visade sig att hon hade trampat ena framskon ordentligt sned. Blev så att jag bytte till vinterskor bägge fram när jag ändå var tvungen att slå om den ena. Skruvade dock inte i nån brodd än, utan pluggade igen broddhålen med bomull istället. Får se hur länge det håller, men lite enklare att skruva i brodden om det inte kommer in maximalt med lera ihålen. När vi väl var färdiga med skobytet kände inte Fanny att hon behövde vara så värst trevlig längre utan sen klapprades det friskt med tänderna och viftades med bakbenen. Som tur var blev hon väldigt mycket nöjdare när vi skrittat några km. 
 
Elsa fick jogga en kort sväng, kändes superduper fin. Var verkligen behövligt att få ut vargtänderna!
 
Kvällens projekt blev att äntligen finfördela lite vallörtsrot och lägga dem i blöt i lite hederlig 80% estlandssprit. Har tur som får leverans en gång i året, skönt att slippa åka till Tallinn enkom liksom. Och behövligt när man är en sån tjej som tömmer två flaskor på några minuter. Hehe!
 
 
 
 
 
Nu väntar några veckor i fönstret, innan det är dags att sila av och användas!