Alla har vi svagheter...

 
Alltså ja, vi har ju alla våra svagheter. Det är bara synd och skam att travhästavel ska vara en av mina. Fattig som man är. Men med 5 uppfödningar så har jag nog ändå ägnat mig väl mycket åt den hobbyn med tanken på ekonomin ser ut..
Hoppas dock att nr 4 och 5 blir betydligt mer framgångsrika än 1,2 och 3. (död, död, ridhäst). Nu säger både tid och budget att hobbyn måste vila i några år. Har fullföljt så långt att jag numera är utan avelssto iallafall. Min mor är tyvärr inte alls nån hängiven supporter till detta, hon tycker det är hemskt tråkigt att vi inte ska ha nåt mer föl nu "man behöver ju något att se framemot.." Lät ju lagom positivt det. Misstänker ju nog att det är ett eller två år borta att jag lånar ett sto för att tillverka den sjätte i ordningen, torde ju inte stöta på motstånd från familjen...
 
I dethär med att älska travhäst avel ingår ju liksom att forska i avelshingstar och här följer nu mina favoriter för tillfället:
 
Executive Caviar
 
 
En stor unghästtalang som trampade sig illa i en trång situation i ett lopp och karriären var över alldeles för tidigt.
 
Finns i Sverige och står inte på EU station 2019 utan är enbart tillgänglig på fryst. Finns dock hopp om EU station kommade år.
 
Bilden kan innehålla: häst, himmel, utomhus och natur
 
Lionel
 
Den läckraste fuxen man kan tänka sig! Inte den största unghäststjärnan, men makalöst bra som äldre. Den norskfödda häst som tjänat mest pengar genom tiderna.
Finns i Norge, på EU station.
 
Bilden kan innehålla: häst, utomhus och natur
 
Flocki d´Aurcy
 
Fransk unghäststjärna som också skadat sig i ung ålder. Trolig muskelskada, efter vad jag läst. Nyss importerad till Sverige och säljs i andelar som avelshingst. Kommande år kommer han vara tillgänglig även för icke-delägare. Står på EU station och är även möjligt att köpa in sig i honom som utländskägare. Harmligt att man är fattig!
 
Bilden kan innehålla: häst
Man måste ju ha favoriter på hemmaplan också, Knows Nothing är ju en läcker typ som finns i Finland, och vet inte varför men av nån anledning är jag svag för Ever to Excel. Jag har inga belägg för det, men jag och Fanny brukade få stryk av avkommor till honom, så har väl drabbats av nån form av men efter det...
 
 
Finska "avelsbibeln" 2019..