Morgondagens projekt


Någon som kan gissa sig till vad det här är?Det som är innanför brädorna är ett trädgårdsland. Lite lätt försummat. Jag hoppas att det ser lite bättre ut i höst! Har ju aldrig gjort trädgårdsarbete förr, men de senaste krukväxterna lever fortfarande. Så även mitt eget uppdrivna mangoträd.
Planen är morötter och vitlök. Några jordgubbsplantor finns där ibland ogräset också. När det väl är rensat, uppgrävt och uppblandat med lite gödning (läs hästskit) så kanske jag botaniserar lite mer i fröhyllan.
Pappa ska spika ihop en låda åt mig så jag kan plantera mina vallörtsfrön. Ska driva upp några cikoriaplantor där i också. Ifall dom inte tar sig av att slänga ut frön på det uppharvade betet!

Nu ska våren vara här då

 
 Sista april. Snart är det höst igen! Nej usch. Nu ska man inte vara så negativ.
 Har hittat den kursen jag behöver gå. 5 dagar. På Åland. 8-21. Fy fan alltså. Och 1300€ dessutom. Har absolut noll lust att åka ner och gå den. Noll! Och skulle va så jäkla typiskt att precis efter man har lagt nästan en månadslön, som jag inte har, på den där j-vla kursen så får dom igenom att den inte behövs längre. Och jag vill ju bara jobba extra. Och riktigt på riktigt vill jag inte jobba på sjön överhuvudtaget. Skulle va nice att första gången någonsin ha ett vanligt jobb, 7-4 och 5 dagar i veckan. Dessutom är det så fruktansvärt lätt att skita i alla planer när pengarna rullar in, även om man inte trivs med det man gör egentligen. Har ju testat.. Men vad ska man göra istället då?
 
 Sjön vs. Hästskötare
 
 Gemensamt: Du jobbar häcken av dig
 Hästskötare på plussidan: får vara ute jämt, kommer oftast hem på kvällarna och några timmar fritid per dag
 Sjön på plussidan: man får betalt, man får faktiskt vara ledig, man behöver aldrig tänka på jobbet när man är ledig.
Hästskötare på minussidan: man är aldrig ledig, man får inte ens inärheten på tillräckligt betalt för det man lägger ner och offrar.
 Sjön på minussidan: man är inte ute en minut ens när man jobbar, det är riktigt riktigt tungt, när man är på jobb så jobbar man 24/7 i princip.
 
 Och det är då de jobb jag har gjort i mina dagar. Hm. Nej jag vet ju inte om jag ens fungerar på ett "normalt" jobb.
 
 Bättre väder idag. Fanny fick gå ut naken, och Tubbe i exemtäcket. Stackarn, flickorna tycker han ser riktigt dum ut! Fanny lät tillochmed bli att köra bort honom från hans höhög imorse. Hon måste ha tyckt att han kunde i alla fall få äta om han nu var tvungen att se så dum ut..
 
 

Har man inte huvudvärk så kan man skaffa!

 
 Tja det här har ju inte varit den bästa dagen hittills i livet direkt. Hade tänkt släppa ut Fanny naken och Tubbe i exemtäcket direkt på morgonen, men nej då blåste det utav bara h-lvete och inte var det varmt heller. Så gräva fram utetäckena och byta från pyjamas på bägge innan det blev något utsläpp. Höll på glömma att mata fåren, hönsen och kaninerna. Sov några timmar till. Ont i hela kroppen och mest i halsen när jag släpade mig upp. Blev att slänga i sig frukosten och åka in med mamma och hennes kaniner till veterinären. Hon upptäckte igår kväll att den ena hade en knöl under hakan och långa framtänder. Fick genast veterinärtid hos en av de lokala veterinärerna. Tog med bägge kaninerna, bara en kom ut igen. Den som kom hem i en låda blev diagnostiserad med skelettcancer i underkäken. Övretänderna hade växt för långa pga att tandrötterna i underkäken dött av cancern och undertänderna smulades sönder. Lätt äckligt. Stackars kaninen. Så nu är den ena alldeles ensam, utan brorsan första gången någonsin. Nån som har en flick-kanin över?
 
 Sömmade om mr Tubbe här ikväll, och lyckades förstås dra ena skon sned. I brist på städ så skulle jag rikta den mot tröskeln. Jag kan berätta att det inte är en helt lysande idé ifall dörren är uppstagad med ett järnspett. Det gör riktigt, riktigt ont att får ett sånt i skallen. Men skon blev rak, påslagen igen och den sista skon likaså. Och Fanny blev longerad i stormen. Så jag anser att det är 1 till mig och 0 till järnspettet. Fast jag har en bula stor som ett plommon i bakhuvudet. Och huvudvärk. Så huvudvärkstabletter konsumerar jag idag också. Suck.
 
 
Bjuder på en hederligt stulen bild av mammas kaniner. Är alltså en av dessa som fortfarande lever och söker en flickvän. Han är kastrerad. Och rätt så grinig..