En sån dag..

 
 Känner ni igen känslan när något väldigt simpelt gör en väldigt glad? Nåt alldeles basic som egentligen inte är nåt speciellt? Idag är en sån dag. Fanny gick 2000 m på 1.47 utan galopp. Och sedan 1600m på 1.42 UTAN GALOPP! Inte klockren, men aldrig nära galopp. SÅ skönt. När hände det senast? Blir definitivt på med samma flap igen imorgon. Satte på henne de tyngsta bootsen jag äger, knäkappor och senskydd och längde checken 4 hål. Undrar vilket som gjorde den stora skillnaden, kanske lite av allt. Men nu känns det som om det finns hopp i alla fall.
 Gick ner sämre än hon brukar, 48 sekunder. Och låg lite högre efteråt också, 79. Så med våran tur har hon väl fått brorsans förkylning.
 
 Tubbe var stabil som vanligt. Körde hans vanliga. 3000 m som skulle gå 40, men som mer gick 43... Jackson sparrade första 1500m. Varvet gick på 1.46, så han rekordsänkte med fyra sekunder. Sen ökade vi och han hängde ändå med i ytterligare 500m. Knäppa hund! Trött nu till natten dock. Skrittade 5 minuter och körde sen 1600 på 1.28. Löddrade mer än vanligt, och gick ner lite sämre, 59 sekunder. Men låg på stabila 60 efter 12. Så hoppas det bara var det lite knasiga vädret som gjorde att dom hade lite sämre återhämtning till 130 slag/minut.
 
 Imorgon ska Calle i vagn en vända. Slut på ledigheten!

Fullt ös

 
 Mestadels varit i stallet idag. Som omväxling mot flesta timmarna spenderade på soffan.. Den och jag har inte alls umgåtts idag, faktiskt. Tecken på att man börjar bli frisk? Har dessutom både handlat åt mig och åt hästarna, och ätit. Så nästan tillbaka till normal läge.
 
 Skrittade och joggade Fanny idag. Hon känns fin i traven, men drar höger bak i skritt. Satte på ett boots höger bak idag. Blev sämre (!?!) av det. Blistringen har inte tagit heller. Masserade och strechade igenom henne. Hittar INGENTING. Måste bara vara att hon växer då. Irriterar mig nåt vettlöst ändå. Lutar åt att skita i premie och slänga ut henne i hagen en månad utan att titta på henne överhuvudtaget. Men då blir hon väl bara stel och eländig, om hon inte skenar ihjäl sig i hagen av att hon är uttråkad. Och vad f-n jag VILL ha henne premad! Inte är det lätt med unghästar... Bakhög rätt många cm igen. Kan hon inte bara vara färdig på höjden snart?
 
 Tubbe blev longerad 20 minuter. Anade en liten orenhet höger fram där. Masserade och strechade igenom honom grundligt och hittade spänningar i manken på höger sida. Så hoppas nu bara att massage och arnika gör susen där. Han är tacksam att massera i alla fall. Gäspar och tuggar så fort man är på rätta ställen.
 
 Calle fick gå in och äta mat, lika glad var han för det. Hans förkylning verkar vara ännu segare än min. Sötisen springer och busar med hundarna när vi mockar hagen, surt bara att dom fuskar och springer under staketet mest hela tiden. Shira blir sur när han kommer för nära, men Jackson och han har jättekul. Han springer inte efter för att ta dom, utan man ser verkligen att han bara busar. När han får upp farten ordentligt brukar hundarna byta hage, då ser stackarn alldeles tjurig ut. Tubbe är ju bara en riktig surgubbe och leker inte alls. Tror han och syrran kommer att ha super kul sen när hans kulor är ett minne väck och dom får gå tillsammans!
 
 Kattungarna har nya tricks på gång. Klättra upp i soffan kan dom, och hoppa ner. Och trappan är superbra att klättra i den med!
 
Foto: Next level!Foto: Next level!Foto: Next level!