Kommande skojigheter

 
Alltså hur hittade man saker innan Facebook?
 
 
Dök upp ett "mars erbjudande" på cavalettis. Så nu har vi klickat hem ett paket på 8 st, 30 cm höga. Behöver ni ens fundera på vilken färg?
 
Och när vi väl kommer ha fina cavalettis så måste man ju ha bommar som matchar!?!
 
 
Följaktligen kommer vi ha denna kombination i vår. 
Ifall ni tvivlade på färgen alltså..
Lilla skillnaden är att våra bommar kommer att vara rosa och svarta. 
Undrar hur länge det kommer ta att vänja in våra stackars hästar som är vana med att lyfta fötterna över björkstammar uppkapplade på gamla bildäck?!?!
 
Blir ni gröna av avundsjuka så kan ni gå in och beställa ni med! Sök på FB på Tmi Staffandsbergin Talli och klicka er videre till deras hemsida. Obs, ej sponsrat inlägg..

Lätt träning..!?!

Hade tänkt köra lätta motionspass med mina tjejer idag. 
Gick ju sådär lagom i stöpet det, eftersom det kom nån dm blötsnö inatt och plogning pågick när vi kvällsfodrade. Så då fick dom gå kortare styrkepass istället. Vad är väl en planerad träning? En bal på slottet? 
Imorgon ska jag iväg på jobb igen, tror dom ser framemot det. Det har blivit ordentligt tränat på sistone! 
Har några tidsinställda på kommande här inne dock, så om ni känner er uttråkade så är det bara att klicka in er här och hoppas på det bästa.. Hehe..
 
Går ju sådär som vanligt med mina planer angående hästarna. Hur kan det vara SÅ svårt att göra upp en plan och hålla sig till den? Känner att mina planer påminner starkt om en vindflöjtel just nu.
Lorei har nu bara sex veckor kvar till fölning. Så hon blir därmed kvar, kommer att säljas i ett senare skede. Lämnar det vidöppet om det blir att sälja henne och fölet, bara henne eller bägge separat. Men konstanten där är iallafall att hon kommer att säljas. Så om ni vet nån som är intresserad av ett avelssto:
 
född -08 e. Lindy Lane, ue. Supergill. Hon har startat 16 ggr, har ett rekord på 15,8 ak.
Ni som följer bloggen vet att jag är väldigt nöjd med första avkomman!
 
Fanny kommer också att säljas. Har ju sagt att jag ska sälja henne i höst, men lutar nu åt att jag kommer sälja henne ganska omgående istället. Dethär med att tävla en gång varannan månad är inget som direkt tillfredställer mitt tävlingsbehov. Det behovet har inte blivit uppfyllt de senaste fyra åren och det kliar verkligen i själen nu...
 
Planen att köpa arab känns också lite långsökt. Kommer ju inte få tävla oftare med en sån heller!!! 
 
Lutar åt att investera i en snäll travar valack istället, som kan starta både trav och distans. Har från chockerande många håll fått höra att jag borde skaffa en unghäst så jag har chansen att få fram nåt bra, men det är då det sista som är aktuellt. Har Elsa och eventuellt nästa fölunge som kommer "nerifrån" och får räknas som potentiella stjärnor tills motsatsen är bevisad. En medelmåtta som jag kan starta med räcker så alldeles ypperligt nu, scratch that itch. Quick fix, ni vet vad jag menar. Köpa en unghäst, oavsett travare eller arab gör ju att jag har 2-4 år innan jag får tävla alls. Har förhoppningsvis Elsa på banan nästa år, och distans börjar vi leka med så snart hon har åldern inne där också. Men nåt att tävla med tills dess, ja tack!!!
 
Jisses vilket gnälligt inlägg dethär blev alltså, ursäkta!
 
 

Modig Elsa idag

Idag, mitt i värsta snöovädret så tog vi ännu en ny premiär med fröken Elsa. Första gången vi motionerade på annan ö. Vilket gjorde första gången vi gick över bron. Och det var då väldans spännande. Blev en tvärnit först, hon gör verkligen spektakulära såna.. Spikraka ben, alla fyra i backen så att det bara yrde isbitar runt oss. Sen steppade vi lite på stället, innan hon la en rejäl bajshög och sen gick vi över. Hela turen gick i rejält tempo, och tillbaka över bron gick utan problem. Skönt med vettig tjej alltså!
 
Fanny hade ledig dag, hon fick komma utanför hagen och äta sin eftermiddags gröt. Den gick ner med god aptit, smakar så mycket bättre när det står två stycken och dreglar avundsjukt i hagen! Hon är väldigt nöjd med sig själv för dagen, ville mysa ordentligt efter kvällsmaten. Mattes huvud var ett utmärkt huvudstöd, bland annat. Undrar hur mycket kvällsgröt jag har i håret egentligen..
 
Annars var jag och hundarna och hälsade på lite andra hästar, samt på bajsrunda i stan på hemvägen. Skönt med lite annat än egna knutar emellanåt! 
 
 
Börjar längta efter vår och grönt gräs nu. Trött på en massa blötsnö som gör livet eländigt! Fattar inte varför det inte kan komma snö när det är på minus sidan så det blir trevlig snö att pulsa i istället!!!