Lika snabb som "brorsan!?

 
Elitloppshelgen är till ända. Vet inte hur mångte året det var jag spenderade den på jobbet.. Nästa år borde det vara "veckobyte" alltså ska jag ha ledig helg sista helgen i maj. Och då är det dags att vara på plats!!! 
Några lopp hann jag iallafall se, försök nr två av Speedracet. Bägge Elitloppsförsöken. Och hallå, en helt ny aspekt av startstrulet; när jag timeat in min middagspaus EXAKT så jag ska hinna se bägge försöken, då är det inte läge att hålla på strula en kvart!!!!! Som tur har jag en snäll kollega som släppte iväg mig för att se försök nummer två ändå.. Sen passade jag in fyra års eliten perfekt, helt av den orsaken att vi stängde just innan och jag hade paus. Och det var det jag kommer att komma ihåg allra bäst av årets elitloppshelg...
 
Som han öppnade! Lexus Dream. Första 200 m exploderade han bara, och ställde av storfavoriten som skulle ta ledningen från spår 1 plätt lätt. Blev inte alls förvånad av att läsa att han stod för helgens snabbaste öppning, men 1.01,7 gjorde mig ändå lite lätt matt i knäna av att läsa.. Känns inte direkt sämre att ha en egen liten Lexus Font:are hemma i hagen. Gissar på att Lexus Dream såg ungefär lika ut framifrån när han var föl. Krävs långa, raka ben, smal bringa och tätt mellan frambenen för att få till den sortens katapultstart alltså...
 
 
Kommer dock att vara fullt nöjd om hon kan öppna i 1.06 fart som 4 åring. Hehe... ;)
 
Mamma har stränga order om dagliga bilder medan jag är borta. Börjar dock vara lite si och så att få till dem..
 
 
 
Man vill ju vara nära!

Nu finns hon!

Säga vad man vill om Hippos, dom är snabba på att lägga in nya föl och namn!
Så lilla Ariel är nu officiellt "Firefly".
 
 
Dethär framstället är det så hög kvalité på att tillochmed fd chefen tryckte in ett gilla på FB. 
Men helt ärligt så kan det ju verkligen inte bli bättre heller!
Hoppas hon är lika talangfull som sin syster, minst.. <3
 
 

Är man en prinsessa så glänser man!

Alltså emellanåt blir jag lite rädd för vad det är för juvel jag har hemma i hagen egentligen. Eller ja, just nu befinner hon sig i boxen för juvel-prinsessor avskyr att sova ute... Men ni förstår poängen... 
Elsa var igår in till banan för att gå sitt tredje "snabbjobb" och jag får snart börja ta bort "" för hon kan flytta på sig, den lilla. Denhär gången förstod hon att man kunde springa fort i bakvarv också, och mina intervaller i 2 minutersfart kommer jag att få springa själv om dom ska bli av (yeah right som om det skulle ske!?!). Utan vi håller oss där i 1.50 snåret istället. Man måste peta på henne två gånger, när man ska iväg och just innan utgången, den har en viss magnetisk effekt. Inte det att hon vill ut, men hon vill gärna gå glo ifall det kommer någon. Jag vet, hon är lite udda. Hon fick gå 2*1000 m igen. Kommer att öka på vartefter, kommer inte att börja köra längre sträckor förrän vi klarar 5*1000m på ett bra sätt. Skynda långsamt är melodin fortsatt.
Men för att förklara närmare hur jag är lite rädd för hennes kapacitet; andra 1000m intervallen så voltade vi några varv och körde sen rätvarv. I sista sväng inför utgången tappade hon sugen totalt och när jag petade på henne så slickade hon öronen bakåt, slog med svansen och drog iväg i 1.40.. På lätta fötter och med ett ton i tömmarna. Alltså jag vet inte om ni kan förstå den känslan... Och vilket jäkla djur gör det liksom?
Och det bästa med det hela är att hon är så cool. I januari ville hon ju bli het som en spis när man begärde lite fart av henne, nu svarar hon fint och lugnar sen hastigt ner sig och kan skritta oberört efteråt. 
 
Pulsen var 60 direkt vi kom in och plockade av selen...
 
Vad den sen var innan vi hade tagit oss in i duschspiltan är ju sen en annan historia. Tog en god stund, tur vi hade assistans! Själva duschandet går utan problem, hon flyttar sig inte en millimeter och är helt lugn, men in dit ska hon bara inte. Men sålänge man springer bra så får man ju vara lite prillig!!!
 
 
Tyvärr får ni gammal bild i repris, hade inget batteri i telefonen och kameran hemma, som vanligt..