Tränat har vi

Vaknade upp med en uppblossande förkylning idag. Inte så härligt, men har haft på känn att det varit pågång, och då är det ändå bättre att det kör igång ordentligt så att det kan gå över nångång. Ska väl inte vara sämre än hästarna... Till skillnad mot dem kan man ju käka lite piller och hålla igång ändå!
 
Bägge har joggat idag. Hade perfekt fortkörningsväg idag, sved i hjärtat att inte få köra fort.. Blev dock en rejäl joggingtur med Fanny, som sög i bra i backen. En liten hostning direkt vi började jogga, annars kändes hon riktigt perfekt! Stark och framåt, tjurade lite när jag höll igen, hon känner igen ett bra underlag hon också! 
Elsa fick gå samma väg, men bara en vända där Fanny gick två. En del av vägen är det väldigt lite trafik på och där var det en hel del snö kvar på och hon tyckte det var lite jobbigt. Gjorde bedömningen att hon kom lättare undan att gå uppför backen hem, vi har undvikit den såhär långt och Elsa gjorde samma bedömning. Trodde jag att Fanny sög i grejerna där så hamnade nog Elsa i annan kategori! (Visst gick Fanny fortare i tempo, men sett till var dom står i fart/träningsdos var nog Elsa flera strån vassare) och gud nåde vad arg hon blev när jag höll tillbaka henne! Viftades med både huvud och svans!! Ska klicka hem ett par skalpers och ponnygamasher så vi kan börja leka med lite farter utan att riskera onödiga skador och incidenter.. Hon meddelade verkligen på bästa tänkbara sätt att det är dags för det!
 
Däremot var det ju tur att man körde sina hästar innan man kollade igenom sociala medier, för idag har verkligen varit en oturens och sorgens dag i travvärlden!
Först var det Jeppas Pointer som skulle ha jagat sin 12:te raka seger i Lahtis idag, som i en tragisk olycka i skrittmaskinen bröt benet och avlivades imorse. 
Sedan var det den otroligt karismatiske fuxen, Alfas da Vinci som bröt benet mitt på Vincennes upplopp. Ännu mer tragiskt var det att i efterhand se värmingsbilderna på honom och se att han inte travade bra ens där och verkligen inte borde ha startat, enligt mitt tycke.
 
Imorgon är det då värsta dagen på hela året. Jag förstår verkligen inte hur det fortfarande kan vara lagligt med raketer!?! Ska ge mig ut med Fanny en sväng på förmiddagen iallafall, får överväga om Elsa ska gå. Med lite otur börjar det smälla redan runt lunch och då får hon nog hållas i hagen. Har dock lagt ut en liten vädjan om att folk ska hålla igen med smällandet tills kl 18.00 i den lokala Facebookgruppen, det är faktiskt förbjudet med smällande före det. Men det brukar folk bry sig sådär lagom i..
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: