En lite längre promenad idag

Har i nån månad planerat ta över Fanny till "fastlandet" och rida en längre runda. Alla gånger det passat in i hennes träningsschema så har det regnat. Regnade idag också. Men konstaterade att det kunde kvitta. Vete f-n om det var värt det i det långa loppet. Hon var väldigt skeptisk först, glömde ju ta med mig pallen över. Men turligt nog har inte Kaskö stad städat undan sina bänkar för vintern. Har faktiskt använt hela 3 stycken av dem för att hoppa upp på henne idag. Hon fick nämligen lite cityfrossa ganska omgående och hoppade upp i parken och vägrade gå ut på asfalten igen. Så var bara att komma ner och upplysa henne hur fånig hon var. Cityfrossan släppte omgående, som tur var. Vita bänkar var som tur var inte farligt i nåt skede. Var väldigt fint att rida genom Sjöbobacken. Ligger en kort film ute på Instagram! 
 
 
 
Kort därefter mötte vi nåt helt nytt: paraplyer! Bärarna av dessa hemskheter fällde snällt ihop dem när vi förfärat tog ett steg bakåt och nästan tappade ögonen ur skallen. Dom tyckte även att hon var väldigt vacker, så därav var dom nog trygga att passera trots sina färgglada tillhyggen. Ny bro hade varit helt okej att passera över, om det inte varit för att asfalten var lappad några omgångar strax framför, så där kunde man ju inte gå fram. Som tur var hoppade morsan av igen och gick före och kollade att den höll. Tur alltså att dom inte har koll på viktskillnader och sånt alltså. Sen träffade vi som tur var på nästa bänk ganska omgående! Och ungefär då började det regna...
Några meters omväg så knallade vi tur-retur över en järnvägsövergång. Den behövde nosas på en kort stund, sen var det inga problem. Men kort därefter, precis när vår runda skulle öka i tempo så kom vi fram till ett riktigt farthinder..
 
 
Och där fick vi stå, i nånstans mellan 20 och 30 minuter. Vi försökte knalla runt, men nån eländig skogsmaskin hade förstört diket så vi kom inte över... När han väl hade lastat klart kunde han faktiskt stänga av motorn så vi kunde knalla förbi.. Vid det laget var vi väldigt, väldigt blöta. Men vi fick oss några km:s rejäl galopp och en del jogging också. Vände dock ganska hastigt, var ju några km hem också, och vädret blev inte torrare vartefter. 
Blev ändå en relativt bra tur, ska göra det fler gånger, men då definitivt inte när det regnar. Inte okej alltså..
 
Annars så har det regnat precis hela eftermiddagen. Alla grejer är genomblöta. Hade in alla hästarna på torkning, och täckesbyten. Varav hela torkrummet nu är smockfullt med blöta täcken och blöta ytterkläder. Har dessutom både sadeln och hjälmen hemma på torkning. Hade dessutom hela håret fullt med sand när jag kom in efter kvällsstallet. Hur jag lyckades med det är ju en bra fråga, men misstänker att Chickos helkropps-lerinpackning hade något med saken att göra. 
 
Men en annan positiv sak hände. Elsa fick med sig mamma Lorei som sällskap i hagen när jag var iväg med Fanny. Och eftersom jag inte orkade klafsa runt nåt extra i leran när jag kom tillbaka så satte jag helt enkelt in Fanny med de andra två. Hade varit huvudlöst korkat om det inte fungerat, men räknade med att Fanny och Elsa nu re-bondat tillräckligt djupt för att Fanny skulle kunna tänka sig att alla kunde umgås. Som tur var kände jag min häst så bra som jag trodde. Lite fundersam var hon nog, när hon och Lorei häls-snusade så tryckte nämligen Elsa in näsan mellan och föltuggade helt hysteriskt. Meddelandet verkade dock gå hem och dom knallade alla iväg åt olika håll utan incidenter. Sköööönt! Tror Tubbe och Chicko också tyckte det var skönt med en ledig eftermiddag.
 
Elsa fick tyvärr också ledigt. Var ingen assistent som hade tid att komma och assistera oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: